Уникални рецепти при жлъчни болести







Тежките жлъчни болести, като възпаление на органа и камъни и пясък в него мъчат много хора, затова ще предложим илачи с добър и доказах ефект.

Малко за жлъчката
Уникални рецепти при жлъчни болести
Жлъчката или жлъчния мехур е наименование на един и същ орган. Той спомага на храносмилателната система, като съхранява жлъчния сок, който помага за доброто храносмилане. Жлъчката се описва, като удължена малка торбичка, която има формата на круша. Тя е разположена в жлъчната ямка на черния дроб. Жлъчният мехур е с дължина до 12 сантиметра, а ширината му е около 2,5 сантиметра.
Рецептите, които ще ви избавят от жлъчните болести
Рецептите, които ще ви избавят от жлъчните болести
Болести на жлъчката
Най-разпространените болести на жлъчката са нейното възпаление и камъчета и песъчинки в нея. Ще поговорим малко за за двете състояния и после ще предложим сполучливи рецепти на чудодейната народна медицина за тяхното лечение.
Възпаление на жлъчката
Възпалението на жлъчката се нарича холицистит, който в повече от случаите е причинен от жлъчни камъни. Те запушват жлъчния канал и така се нарушава правилното му функциониране. Възпалението може да бъде причинено и от наличието на туморни образувания, така че точно поставената диагноза е от особено важно значение. Лечение задължително трябва да бъде приложено, защото при липса на такова настъпват много по-тежки усложнения, като едно от тях е разкъсване на жлъчния мехур.
Рисковите фактори, които спомагат за възпалението на органа
Както казахме в предните редове жлъчните камъни са една от главните причини за възпалението на органа. Нежният пол е податлив на тази болест. Когато възрастта е напреднала рисковата възрастова граница и при двата пола почти се изравнява и така риска и при мъжете и жените от развитие на холицистит е почти равна.
Симптоми, с които се изразява холицистита
Симптомите са доста неприятни и не бива да се пренебрегват, а веднага да им се обърне внимание. Те са силни болки обикновенно в горната част на корема, изпотяване, гадене, покачване на телесната температура, повръщане и втрисане.
Камъчета и песъчинки в жлъчката
Камъните в жлъчката са с различни форми и размери. Те са да малки, с размери на зрънце просо или до 5 сантиметра диаметър, което не е никак малко. Най-често те се образуват в организма на жените и още по-често при тези които са раждали. Все пак силната половинка не е „ваксинирана“ срещу тях, голям процент от мъжете също страдат от тази болест. Камъчета в жлъчката могат да се образуват в детския организъм. Може би е по-страшно, когато камъчетата са по-мънички, защото „плавайки“ могат да запушат жлъчния канал. Ако той е запушен индивида изпитва много силна болка в средата на корема. Изпражненията стават бели. Задължително трябва да се предприемат мерки за изхвърлянето им от тялото, защото ако се намират дълги години в организма настъпват сериозни усложнения, като едно тях е развитието на раков процес.
Рецепти за жлъчни болести
1. Възпаление на жлъчката – мед и лимони – това са два чудодейни илача, които са доказали лечебната си способност не веднъж. И в този случай на възпаление на жлъчката те могат да ни помогнат. Рецептата е следната – лимони – 5 килограма, изцежда се сока им, само той се използва. Той се смесва с 1,5 килограма мед. Лимоновият сок и меда се разбъркват, това е всичко. Остава да започнете лечението. То включва консумацията на 2 чаени лъжички по 4 пъти на ден. Взимате илача преди да сте се наяли, около половин час.
Лек за камъчета и песъчинки в жлъчката
Лек за камъчета и песъчинки в жлъчката
2. Болки в жлъчката – джоджен, една подправка, от която се прави чай и болката спира. Сушен джоджен – 2 супени лъжици, равни се заливат с вряща вода 500 милилитра. Вари се за близо 5 минутки Изчаква се да поизстине и се прецежда. Преди да започнете да пиете от чая го подсладете с малко медец. На всеки час се пие по кефена чашка.
3. Песъчинки или камъчета в жлъчката – използва се бял крем – 3 броя луковици, лимон – сока от 1 брой и мед – 300 грама. Трите луковици от белия крем заливате с 0,5 литра вода. Варите докато течността остане на половина. Използвате марля за прецеждане, като изстисквате добре луковиците. Добавяте и другите две съставки, бъркате. Сварявате на водна баня само 10 минутки. Три пъти дневно пиете от домашно приготвения сироп. Взимате преди храна, като пиете при всеки прием по супена лъжица.
4. Камъчета и песъчинки в жлъчката – по 250 грама се смесват лимонов сок, мед и зехтин. Обърквате всичко и съхранявате в стъклено шише. Взимате всеки ден преди хранене (3 пъти) по 50 милилитра.


bilka.info







Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments :

Публикуване на коментар

Plus500 Plus500