Най-странните закони по света







Най-странните закони по света
Когато посещавате непозната дестинация, едно от първите неща, с които трябва да се запознаете, е местното законодателство. Много от правилата в различните страни по света не съвпадат с тези в България. Британското онлайн издание на вестник "Телеграф" изброява някои от най-странните закони, които могат да навлекат сериозни проблеми на туристите.

Венеция

Ако решите да нахраните гълъби на площада "Сан Марко" във Венеция, подлежите на солена глоба. В Италия тази дейност е забранена с цел да се намали броят на пернатите по площада и да се опазят историческите паметници.

Барселона

Местните жители и туристите на Барселона нямат право да плюят на обществено място, в противен случай ги грози санкция. Този грозен навик е забранен и на редица други места по света.

Гърция

В южната ни съседка ходенето на високи токчета в редица културни и исторически паметници, като Акропола, е забранено, тъй като елегантните обувки нарушават целостта на материалите, от които са изградени.

Сингапур

В Сингапур дъвченето на дъвка на обществени места е забранено със закон. Правят се изключения само за хората, които го правят с медицинска цел.

Тайланд

В Тайланд се счита за престъпление да стъпваш върху тайландския бат (местната валута), на който е изобразен ликът на Краля.

Невада

В американския щат Невада е забранено на мъжете, които имат мустаци да целуват жени.

Милано

В италианския град е задължително да се усмихваш през цялото време, освен ако не си на погребение или в болница.

Япония

В страната на изгряващото слънце технически е забранено да имаш наднормено тегло. Мъжете в Япония на възраст над 40 години нямат право да имат обиколка на талията, по-голяма от 80 см. 

Бруней, Малайзия и Индонезия

В тези страни не е разрешено да се яде тропическият плод дуриан в градския транспорт, метрото, хотелите и летищата, заради силната миризма на плода.

Тайланд

В Тайланд е забранено да напускаш дома си без бельо.

Дания

Преди да запалят колите си, датчаните за задължени да погледнат под колата дали не лежи случайно някое дете.

Швейцария

В Швейцария е забранено да се пуска водата от казанчето в тоалетната след 22 ч. 

Тринидат и Тобаго

Жителите и гостите на Тринидат и Тобаго нямат право да носят камуфлажно облекло.


economic.bg






Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments :

Публикуване на коментар

Plus500 Plus500